Verandering

Aandacht, Adem & Aanraking

Verandering

Ik was bang voor verandering, tot ik zag dat zelfs de mooiste vlinder een metamorfose moet doorgaan, voordat zij helemaal zichzelf kan zijn, in al haar pracht en kleur.

De vlinder wordt als één van vele eitjes gelegd. Ze moet tussen alle andere eitjes uitkomen als rupsje. Om dan direct op zoek te gaan naar blaadjes om te eten. Tegelijk, moet ze zorgen dat ze niet door een vogel opgepikt wordt. 

Als ze groot genoeg is, gaat ze op zoek naar een beschut plekje. Ze trekt zich terug en bouwt een veilige ruimte om zich heen. Daar neemt ze rust en tijd om haar lichaam, te laten veranderen tot haar ware zijn. Op een mooie dag, zal ze uit haar cocon kruipen. Ze laat haar vleugels drogen, om zo haar prachtige kleuren aan de wereld te laten zien.

In ons leven kennen we ook diverse groeistadia: van baby, naar kleuter, puber, naar adolescent en tot volwassene. Groeien gaat niet zonder pijn, angst, verdriet of onzekerheid. Zeker als puber gebeurd er veel in lichaam, geest en op emotioneel vlak. Maar ook als volwassene, doorloop je stadia: neem de overgang, het ouder worden van je lijf. Het opvoeden van je kinderen, dat allerlei patronen in jou spiegelt en raakt. Maar ook afscheid nemen van mensen die overlijden om je heen. Elk stadia kent veranderingen en situaties waar je doorheen mag gaan. 

Als je trouw aan jezelf en aan je eigen kwaliteiten blijft. Als jij durft te doorvoelen wat je mag helen en trouw kunt blijven aan jouw essentie, je ware ZIJN. Als jij jou leven volop durft te leven, met ups en downs. Als je kunt blijven vertrouwen, (hoe moeilijk dit soms ook is) dat het leven jou zal brengen wat je nodig hebt op het juiste moment. 

Dan groei ook jij uit tot die prachtige vlinder. 

Trek de wijde wereld in en laat je prachtige kleuren zien. Maak de wereld een stukje mooier met jou unieke kleuren. 

Veronica