Stilte

Aandacht, Adem & Aanraking

Stilte

Stilte is de taal van onze ziel… en in stilte kom je in contact met je gevoel en intuïtie. 

Stilte opzoeken, doe ik door me naar binnen te keren, uit mijn hoofd en bewust in mijn lijf.  Door te mediteren, breng ik de focus van mijn aandacht naar mijn lichaam. Voelen hoe ik zit: mijn benen en zitbotjes, mijn wervelkolom één rechte lijn, armen ontspannen op de schoot en mijn kruin als hoogste punt. Van daaruit volg ik mijn adem. Die steeds rustiger wordt, stiller. In die stilte keer ik mij steeds dieper naar binnen en neem ik waar wat mijn gevoel, intuïtie mij te vertellen heeft. 

Het feit, dat ik die stilte, dit “naar binnen keren” kan oproepen.  Voelt nu als “normaal “. Hoe anders was dit jaren geleden. Mijn aandacht werd steeds door alle gedachten in mijn hoofd, beheerst. Het was nooit stil in mij. Laat staan dat ik mijn intuïtie kon waarnemen 

Mijn pad met het naar binnen keren begon bij mij, net als bij jou misschien, bij Yoga. Wat onwennig om niet te hoeven presteren, Maar stilte en grenzen ervaren. Stil zitten met adem en rustige lichaamsoefeningen. Mijn lijf op een andere manier te gebruiken en te ervaren. Na een aantal jaar ging ik mee op een yoga weekend. Wauw…… wat was dat een gaaf gevoel. Zo’n rust in mijn lijf en hoofd. Heerlijk!!! Door dat toen te ervaren, wist ik, dat wil ik vaker voelen.

Zo gaat je lijf om met ervaringen. Door die stilte, de lichaamshouding en rust in jezelf vaker op te zoeken, te creëren, door stil te zitten en te zijn, slaat je lijf deze ervaring op. Hoe vaker je dit ervaart, opzoekt en voelt, hoe sneller en makkelijker je dit kunt ervaren. 

Dit naar binnen keren. De stilte in jezelf voelen en de rust in je hoofd. Heerlijk!

Veronica